Levně, s nápadem - přírodní korek

 Co nabízíme?

Mezinárodní obchod KOREX nabízí stovky výrobků vyrobených z přírodního korku, vyrobených s důrazem na každý detail. Pro vlastní zpracování doporučujeme korek v roli, různé zrnitosti a tloušťky. V naší prodejně naleznete korkové výrobky používané v domácnosti i v kanceláři, jako jsou korkové desky a podložky pod teplé pokrmy.

Korkové role

Cenné přednosti přírodního korku umožnily jeho široké uplatnění v mnoha oblastech života. Díky tepelné izolaci je tento materiál vhodný i pro stavební práce, zejména pro zateplení příček budov. Nahrazuje tak oblíbený polystyren. Jeho struktura přispívá k zajištění komfortní teploty a zabraňuje pronikání vlhkosti. Navíc snižuje hladinu hluku, protože nevede vibrace. Má nízký součinitel tepelné vodivosti, proto se korkové role jeví jako mnohem lepší izolační materiál než polystyren.


Korková podložka

Korková tepelná izolace má velký význam, když chceme danou místnost ochránit před tepelnými ztrátami. Korkovou podložku lze instalovat pod téměř jakýkoli typ podlahy, jako je dřevo, panely, mramor nebo dlaždice. Nejčastěji se korek používá v roli nebo ve formě plátů. Korek lze umístit i přímo pod podlahovou krytinu, kdy není možné podlahu rozebrat. Díky tomuto řešení můžete vyhladit povrch a omezit vrzání podlah.

Izolační, dekorativní a užitný materiál

Korek je vyroben z mrtvých buněk, které jsou těsně nahromaděny vedle sebe. Jejich buněčné stěny jsou dřevnaté a nepropustné pro kapaliny a plyny. Navíc je na povrchu tuková vrstva, která má navíc protiplísňové funkce. Taková korková struktura dělá z materiálu výborný tepelný a akustický izolant, za druhé neabsorbuje vlhkost a za třetí je odolný proti houbovým infekcím. Navíc díky tomu, že buňky, které ji tvoří, jsou mrtvé, nedochází k jejich deformaci. Jedná se tedy o výjimečně pružný a lehký materiál, lze jej poměrně snadno instalovat ve formě hmoždinky nebo podložky pod panely.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

O nás